geschiedenis/deel 1 geschiedenis/deel 19 geschiedenis/deel 18 geschiedenis/deel 17 geschiedenis/deel 16 geschiedenis/deel 13 geschiedenis/deel 12 geschiedenis/deel 11 geschiedenis/deel 20 geschiedenis/deel 15 geschiedenis/deel 7 geschiedenis/deel 8 geschiedenis/deel 9 geschiedenis/deel 10 geschiedenis/deel 14 geschiedenis/deel 6 geschiedenis/deel 5 geschiedenis/deel 4 geschiedenis/deel 3 geschiedenis/inleiding geschiedenis/deel 2

 

 

 
 
  Deel 6
 
De vrijdagmiddag gebeurtenis - Zo zouden we de aanschaf van jingles, promo’s en reclamespots intussen kunnen gaan noemen. Het was inmiddels 1985 geworden en een aantal van de vele adverteerders wilden ook erg professionele reclamespots hebben en waren bereid daarvoor te betalen. Dat betekende dat die werden besteld bij Top Format in Haarlem. Om de paar weken reed Frank de Wit op vrijdagmiddag naar Top Format om die spots op te halen en aangezien collega’s van andere piraten uit Nederland en België dat ook deden werd het daar een gezellig treffen. Onder het genot van een drankje werden ervaringen uitgewisseld en werden elkaars jingles beluisterd en beoordeeld.
 
The Spirit of St. Louis - En zo hoorde Frank een mooie gezongen promo van Radio VRL uit Amsterdam. Toevallig was deze promo in een twee keer zo lange uitvoering ook te vinden op de LP “The World of medium wave stations”. Daar was deze ingezongen voor Radio Antilles, the Big RA. Het bleek te gaan om een jingle uit het pakket “The Spirit of St. Louis” dat ook was geproduceerd door WB Tanner uit Memphis. Frank was benieuwd naar de andere jingles in dat pakket en na beluistering bleek er een mooie nieuwsintro in te zitten en enkele vlotte algemene jingles. Ook zat er een filler van 60 seconden bij.

 

Stationsong - Het was alweer een half jaar geleden dat het vorige jinglepakket (Synsation) was aangeschaft en aangezien het financieel steeds beter ging met Delta Radio werd besloten om een aantal jingles uit het pakket “The Spirit of St. Lous” te laten inzingen voor ons. Het betrof onder andere de nieuwsintro en filler maar ook die hele lange promo. Frank schreef er de tekst voor en zo ontstond de Delta Radio stationsong. Twee jaren later werden er nog een aantal jingles uit dit pakket ingezongen voor Delta Radio maar daarover meer in één van de volgende afleveringen. Hieronder vindt je een mix uit het "Spirit of St. Lous" pakket (6a). Omdat we de stationstune al in deel 1 van deze JingleHistory hebben geplaatst vindt je als laatste, de originele Amerikaanse uitvoering daarvan (6b).
 
 
 
 
 
 
Jinglemix 6a
 

Alle gepubliceerde Delta Jingle's vallen onder © copyright 2006: Top format, Frank Peters Sengers en Gerco Wittenberg (nabewerking website).

De kwaliteit van de jinglemixen is om twee reden laag bewust laag gehouden. Enerzijds om het copyright te waarborgen en anderzijds om de laadtijd te bevorderen.

 
 
Jinglemix 6b
 

Alle gepubliceerde Delta Jingle's vallen onder © copyright 2006: Top format, Frank Peters Sengers en Gerco Wittenberg (nabewerking website).

De kwaliteit van de jinglemixen is om twee reden laag bewust laag gehouden. Enerzijds om het copyright te waarborgen en anderzijds om de laadtijd te bevorderen.

 
   
   
   
   
   
   
Terugkeren naar de MN home