geschiedenis/deel 1 geschiedenis/deel 19 geschiedenis/deel 18 geschiedenis/deel 17 geschiedenis/deel 16 geschiedenis/deel 13 geschiedenis/deel 12 geschiedenis/deel 11 geschiedenis/deel 20 geschiedenis/deel 15 geschiedenis/deel 7 geschiedenis/deel 8 geschiedenis/deel 9 geschiedenis/deel 10 geschiedenis/deel 14 geschiedenis/deel 6 geschiedenis/deel 5 geschiedenis/deel 4 geschiedenis/deel 3 geschiedenis/inleiding geschiedenis/deel 2

 

 

 
 
  Deel 3
 

Top Format - Begin maart 1984 was Delta Radio inmiddels al zo’n 7 maanden actief als weekendstation. Na de nodige problemen waar zelfs het opheffen van Delta ter sprake kwam, besloten we om per 1 april 1984 iedere dag te gaan uitzenden. Het was een prachtig plan waarvoor veel moest worden georganiseerd en zo vonden we ook dat het nu eens tijd werd dat we echte professionele jingles kregen, dat hoorde gewoon bij iedere dag in de lucht zijn. We waren het er over eens dat een professioneel jinglepakket aangekocht zou moeten worden bij de firma Top Format in Haarlem aangezien zij op dat gebied de nummer één waren.

Daar kwam bij dat Frank de Wit op een jingletape van (notabene zeezender goeroe) Hans Knot het origineel had gehoord van een fraai Amerikaans jinglepakket waar Top Format voor Nederland de rechten van had. Financieel sterk waren we nog niet dus de spaarpot moest omgekeerd worden maar we dachten dat het kon en besloten het geld er voor uit te geven.

Frank de Wit ging naar Top Format en daar keken ze verbaasd op dat iemand met een heel concreet pakket en plan kwam aanzetten. Het ging hierbij om het jinglepakket met de naam “Feeling Good” dat geproduceerd was door de jinglefirma WB Tanner uit Tennesee en bij de nodige radiostations in de Verenigde Staten in gebruik was. Frank schreef vervolgens de Delta teksten voor dit pakket en enkele kleine aanpassingen werden in verband met het inzingen gedaan door Bart van Gogh. Hij was (en is nog steeds) de jingleproducer van Top Format en was derhalve ook verantwoordelijk voor het produceren van de Feeling Good Delta jingles. Deze werden ingezongen door Pim Roos (basstem), Bil van Dijk, Titia Dekker, Jody Pijper en Marian.

Ergens rond 1 april 1984 gingen de nieuwe jingles in primeur in (uiteraard) het ochtendprogramma van Frank de Wit. Vanaf dat moment schalden ze de hele dag uit de radio. De aanschaf van dit pakket kostte ons 6.000,-- gulden maar daar had je ook iets voor. Het waren prachtige jingles geworden waar we heel trots op waren. In het begin van het gebruik leek het er soms op dat de dj’s het leuker vonden om jingles te draaien dan platen. Hieronder een voorbeeld van het eerste professionele jinglepakket van Delta (3a) en de Amerikaanse uitvoering daarvan (3b).

 

   
Jinglemix 3a
 
 
 
 
Jinglemix 3b
 
 
 
 
 

 

 
   
Terugkeren naar de MN home