geschiedenis/deel 1 geschiedenis/deel 19 geschiedenis/deel 18 geschiedenis/deel 17 geschiedenis/deel 16 geschiedenis/deel 13 geschiedenis/deel 12 geschiedenis/deel 11 geschiedenis/deel 20 geschiedenis/deel 15 geschiedenis/deel 7 geschiedenis/deel 8 geschiedenis/deel 9 geschiedenis/deel 10 geschiedenis/deel 14 geschiedenis/deel 6 geschiedenis/deel 5 geschiedenis/deel 4 geschiedenis/deel 3 geschiedenis/inleiding geschiedenis/deel 2

 

 

 
 
  Deel 2
 

Het Begin - Delta Radio begon op 6 augustus 1983. Zoals op deze site beschreven in de geschiedenis van het station, had een groep mensen besloten een weekendstation op te starten dat popmuziek bracht en verder geen flauwekul. Het moest goed en strak klinken en daarbij hoorden natuurlijk ook jingles. Maar veel adverteerders waren er nog niet en het weinige beginkapitaal was nodig om Delta op te zetten dus was er (nog) geen geld om een professioneel maar ook duur jinglepakket aan te schaffen bij een producent als Top Format. En daarom moesten de eerste jingles zelf worden gemaakt.

Frank de Wit produceerde deze eigen jingles zoals “Delta Tijd, de juiste Tijd” die op het hele uur als tijdsein gebruikt werd. Toen we later Top Format jingles kregen werd hiervan een ingezongen versie gemaakt maar de eerste was door Frank ingesproken. Frank de Wit deed in zijn eigen studio al het knip en plakwerk en hij en ook Karel Weegman en Rob van Leeuwen spraken de teksten in. Voor die eerste jingles werd onder andere gebruikt gemaakt van die van de Engelse programma’s van Radio Luxemburg (Big L 208). Luxy zond ’s nachts ook uit op FM en dat was regelmatig ook bij Frank thuis te ontvangen zodat hij hiervan kon opnemen. De Delta jingle “Station of the Eighties” was bijvoorbeeld afkomstig uit dat Luxemburg pakket en ook het intro van genoemde tijdsein jingle. Ook maakte Frank gebruik van de Top Format democasette uit 1984 waaruit hij stukjes monteerde voor de eerste Delta jingles.

Hierbij een mix van die zelf geproduceerde Delta jingles zoals die de eerste 8 maanden op het station waren te beluisteren. Ook hierin een promo die gemaakt werd ter gelegenheid van het eenjarige bestaan van Delta Radio op 6 augustus 1984. Die werd geproduceerd door Simrek en ingesproken door Eddy Keur. En verder ook nog de nieuwjaarsspot van 1985. Deze jinglemix was ook te horen in het afscheids- programma van Delta 1 op zondag 30 juni 1985:

 

 

 
Jinglemix 2
 
 
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Terugkeren naar de MN home