Weer terug.....
 

Arendonk - Enige jaren geleden was ik weer eens in het Belgische Arendonk. Toen ik door die plaats reed bedacht ik me ineens dat ik er vroeger ook wel eens kwam. Arendonk was namelijk de plaats waar een radiostation met de naam Digitaal zat. Ik ga even terug naar 1988.

Aan het einde van dat jaar kocht ik van Peter de Klein en Ron van der Zee Digitaal Hit FM in Baarn. Een leuk radiostation dat we nog leuker en ook professioneler wisten te maken. Daarbij hoorden ook nieuwe jingles en al gauw bedacht ik een goedkope manier om aan een fraai nieuw jinglepakket te komen.

 
 

 

 
 

Ik zocht contact met de eigenaren van Digitaal Arendonk en al gauw kwamen we overeen dat we onze jinglepaketten zouden gaan ruilen want beide stations hadden professionele en goede jinglepaketten. En zo gebeurde en daardoor kwam ik einde jaren tachtig dus regelmatig in Arendonk. En ook die jongens kwamen wel eens in Baarn. Meestal is mijn geheugen vrij goed maar in dit geval weet ik geen namen meer van de Belgische Digitaal mannen. Later, in de jaren negentig hoorde ik Digitaal FM in Arendonk nog wel eens op de autoradio als ik er in de buurt was. Het was zondermeer een goed klinkend radiostation.

 
Zendmast - De naam Digitaal brengt dan ook nog een andere herinnering naar boven. Het station in Baarn was vrij goed te ontvangen in Amsterdam en omdat daar in 1989 geen grote piraten meer zaten bedacht ik dat het interessant zou zijn om die hele stad 'mee te pakken'. Dat betekende dus een zwaardere zender maar vooral ook het veel hoger plaatsen van de antenne. Omdat er niet echt hoge locaties waren in Baarn moest er iets anders gebeuren. Ron van der Zee wist op een gegeven moment een mogelijkheid om gratis een hoge zendmast te verkrijgen. Een klein dorp in Zuid-Brabant was overgegaan op kabel voor de radio- en televisie doorgifte en had daardoor de centrale antenne met bijbehorende mast met antennes voor ontvangst van zenders niet meer nodig. Op een mooie zonnige voorjaarsdag in 1989 gingen
 

Ron van der Zee, Andre Bax, Rob Lafleur en ik naar dat Brabantse dorpje waarvan ik de naam geheel ben vergeten. We moesten ons melden bij een ambtenaar op het gemeentehuis en die nam ons mee naar de antennemast die midden in het dorp stond. Het was een gigantisch ding, ergens tussen de 40 en 50 meter hoog en natuurlijk erg solide. Ik kon die mast gratis meenemen want de gemeente wilde er van af. Maar we moesten hem dan wel zelf afbreken en ik moest ervoor tekenen dat ik aansprakelijk was voor eventuele schade die daaruit kon ontstaan. Het betekende dus dat ik een grote kraanwagen en een vrachtwagen moest huren en ook in Baarn weer een kraanwagen om het gevaarte op te zetten. Daarbij het risico van schade in dat Brabantse dorpje hetgeen veel geld kon gaan kosten. Uiteindelijk zag ik er toch maar van af en Digitaal kreeg die gigantische mast niet.

 
Bekeuring - Toen we die dag het betreffende dorp weer verlieten besloten we even de grens over te gaan en bij een Belgisch radiostation te gaan kijken. We kwamen in een plaats waarvan ik ook al de naam ben vergeten maar het zou Lommel kunnen zijn. Het station dat we bezchten was Radio Concorde. Daar werkte op dat moment Gerrit de Ruyter die net bezig was met zijn programma. Gerrit kende ik natuurlijk al jaren van Delta Radio in Nijmegen en niet lang nadat we bij Concorde waren besloot Gerrit om ook naar Digitaal in Baarn te gaan waar ik hem programmaleider maakte en Gerrit ook iedere dag een programma deed. Overigens, in de buurt van Concorde zat een restaurant waar we nog wat gingen eten en toen we daarvan terug kwamen stonden een aantal mannen onder toeziend oog van de politie mijn auto op een vrachtwagen te takelen: ik stond verkeerd geparkeerd. Maar de heren waren 'vriendelijk' en tegen betaling van omgerekend zo'n 150 gulden kreeg ik mijn auto weer terug. Wat een aardige herinneringen naar aanleiding van een bezoekje aan Arendonk.
 
-
 
 
 
 
Terugkeren naar de MN home