Verhalen......
 

Wageningen - De piratenverhalen blijven altijd leuk. En uit de reacties blijkt dat velen dat vinden. Deze keer denk ik terug aan een flat in Wageningen. Niet zo vreselijk hoog en op de begane grond zat een apotheek. Eén van de woningen op de bovenste verdieping was een tijdlang de uitzendlocatie van Radio Invicta. Maar ook nog van RTL-TV en Radio Empire.

Deze laatste verdween na verloop van tijd uit die flat en Invicta en tv-piraat RTL bleven. Met Invicta zonden we zaterdag en zondag uit van 06.00-24.00 uur en televisie piraat RTL was er op zaterdagnacht met een speelfilm. De flat was de woning van Mathieu die eigenlijk kok was maar in het weekend meestal onderweg was in het land waar hij optrad als bandparodist. De gescheiden Mathieu had een stevige alimentatie en kon het geld dat wij betaalden voor gebruik van zijn flat goed gebruiken.

Maar bang als hij was voor een hoge telefoonrekening sloot hij het toestel in het weekend af met een groot slot zodat wij er niet mee konden bellen. Ik zie Herbert Visser nog met ingenieus kunst- en vliegwerk het slot omzeilen om vervolgens de hele wereld af te bellen. Overigens, als Mathieu drank op had dan vergat hij zijn zuinigheid en ging allerlei lekkere dingen voor ons maken.

 
 
 
 

Vorst - De beheerder van het flatgebouw had het niet zo op de piraten. Daarom sloot hij de toegang naar het dak altijd vakkundig af. Maar in het weekend was hij er niet dus braken we op vrijdagavond dan het luik naar het dak open om daar vervolgens weer een mast te bouwen. Die was niet zo groot en kon makkelijk worden opgebouwd en na het weekend weer worden afgebroken. Ieder weekend hetzelfde tafereel.

Nog fraaier was het met Ben van Holland die op een dag met een ijzeren pijp voor een mast de flat inging en in de lift stond met een buurman van Mathieu. Deze had ook de nodige vermoedens over de piraten en vroeg Ben wat hij kwam doen. Die antwoordde dat hij onderhouds-monteur was en een daklekkage bij Mathieu kwam repareren. De buurman bedacht waarschijnlijk wat later dat lekkage toch wat raar was aangezien het vroor dat het kraakte en belde vervolgens Mathieu. Deze was er niet en Ben was net op tijd daar binnen om de telefoon aan te nemen. "Met Mathieu". De buurman hoorde niet eens dat deze het niet was en vroeg meteen naar de lekkage. En kreeg natuurlijk een bevestigend antwoord. Buurman weer tevreden.

 

Student - Op een gegeven moment had Mathieu meer geld nodig en besloot een kamer te verhuren aan een student. Op een zaterdagnacht (de student lag al te slapen) vonden weer de uitzendingen van RTL-TV plaats en Ben van Holland en Peter Crooswijk zaten met Mathieu in de huiskamer vanwaar de banden werden afgedraaid. Ineens kwam er van beneden bericht dat er politie in aantocht was. De aanwezige apparatuur werd bij elkaar gegrist en in een kast gegooid en Peter Crooswijk ging in het bed van Mathieu liggen. Ben sprong de slaapkamer van de student binnen en kroop onder zijn bed.

Nog half in slaap wist deze niet wat hem overkwam maar had natuurlijk wel een vermoeden. Mathieu liet netjes de politie binnen maar deze konden niets verkeerds vinden, alleen lagen er in verschillende kamers wat mensen te slapen. Ben onder het bed werd niet ontdekt. En dan was er nog de keer dat Ben en ik 's nachts op de parkeerplaats bij de flat in de auto zaten te posten omdat het vermoeden bestond dat de politie en RCD onderhand RTL-TV eens zouden oppakken. Boven in de flat draaiden Peter van Crooswijk en Paul van Dam de programma's af. Terwijl Ben en ik daar om twee uur in de nacht in die auto zaten kwam er een ons bekende dame aanlopen. In het donker zag ze ons niet maar wij haar wel en zagen dus ook hoe ze een woning inging. Daar ging iemand vreemd. Mathieu leeft inmiddels al jaren niet meer maar af en toe leeft hij nog voort in onze gesprekken.

 
 
 
Terugkeren naar de MN home