geschiedenis/deel 1 geschiedenis/deel 19 geschiedenis/deel 18 geschiedenis/deel 17 geschiedenis/deel 16 geschiedenis/deel 13 geschiedenis/deel 12 geschiedenis/deel 11 geschiedenis/deel 20 geschiedenis/deel 15 geschiedenis/deel 7 geschiedenis/deel 8 geschiedenis/deel 9 geschiedenis/deel 10 geschiedenis/deel 14 geschiedenis/deel 6 geschiedenis/deel 5 geschiedenis/deel 4 geschiedenis/deel 3 geschiedenis/inleiding geschiedenis/deel 2

 

 

 
 
  Deel 15
 

Delta.... het geluid!- In deze aflevering weer een kort beeld van de manier waarop Delta Radio klonk. Frank de Wit heeft weer een fraaie mix van jingles, commercials en muziek gemaakt. Hierin onder andere de reclamespots van Grenzland Keukens in Duitsland en Discotheek de Hoeve in Groesbeek die beiden jarenlang permanent adverteerden op Delta. Zij hadden duidelijk veel klanten dankzij deze promotie op de 90. Verder hoor je enige Donuts, reclamespots met zang aan het begin en einde en gesproken tekst in het midden. Voorbeeld: van Bree. Eveneens een paar alleen maar gesproken reclamespots waarvan Bose Boxen een voorbeeld is. Deze is ingesproken door Kas van Iersel en Philip Bloemendal (die laatste was jarenlang één van de stemmen van het Polygoon Journaal).

Ook zijn er nog enige spots die geheel gezongen zijn en geen gesproken teksten hebben (Maxis). Misschien zijn dit nog wel de meest effectieve want als je die een aantal malen hebt gehoord kun je ze automatisch meezingen, ze blijven dus het beste hangen. Een erg leuke spot is die van Schellekens en Schellekens in Nijmegen, bijna een spannend hoorspel. En we horen nog een spot voor een popconcert in Nijmegen op Hemelvaartdag (1986 of 1987) met veel bekende artiesten. Wie is daar naar toe geweest? De mix duurt 3.52 min. dus voor de laadtijd vragen we even geduld. In de mix: Discotheek de Hoeve, Schellekens en Schellekens, Radio v. Hees, Grenzland Keukens, Maxis, Bose boxen, Pinokio, Vos Oss

 
 
 
 
 
Jinglemix 15
 

Alle gepubliceerde Delta Jingle's vallen onder © copyright 2006: Top format, Frank Peters Sengers en Gerco Wittenberg (nabewerking website).

De kwaliteit van de jinglemixen is om twee reden laag bewust laag gehouden. Enerzijds om het copyright te waarborgen en anderzijds om de laadtijd te bevorderen.

 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Terugkeren naar de MN home