geschiedenis/deel 1 geschiedenis/deel 19 geschiedenis/deel 18 geschiedenis/deel 17 geschiedenis/deel 16 geschiedenis/deel 13 geschiedenis/deel 12 geschiedenis/deel 11 geschiedenis/deel 20 geschiedenis/deel 15 geschiedenis/deel 7 geschiedenis/deel 8 geschiedenis/deel 9 geschiedenis/deel 10 geschiedenis/deel 14 geschiedenis/deel 6 geschiedenis/deel 5 geschiedenis/deel 4 geschiedenis/deel 3 geschiedenis/inleiding geschiedenis/deel 2

 

 

 
 
  Deel 14
 
De laatste - In de afgelopen 4 afleveringen van deze historie hebben we het grote jinglepakket ‘Warp Factor’ behandeld dat in november 1986 in gebruik werd genomen. Daarna hebben we geen jingle pakketten meer aangekocht en ook de groep mensen die op 1 april 1988 de leiding in Delta Radio overnam heeft er geen meer laten maken. Dat betekent dus dat er in de laatste (bijna) drie jaren van het bestaan van het station geen jinglepakketten meer zijn bijgekomen.
 
Commercials - Adverteerders probeerden herkenbaarheid van hun bedrijf te krijgen door gebruik te maken van gezongen reclamespots.Deze werden dan ook door velen van hen besteld en ze hadden geld over voor de productie van zo’n spot. Deze werkt dan als een jingle: blijft beter hangen en zorgt zo dus voor die herkenbaarheid. Veel van de toenmalige luisteraars zullen zelfs nu nog een groot aantal van die commercials kunnen meezingen. Met name op de jeugd gerichte adverteerders deden er goed aan om met een flitsende of lekker in het gehoor liggende spot op de radio te komen.
 
Mix - Voor deze en de volgende aflevering van de jingle geschiedenis heeft Frank de Wit zeer flitsende montages gemaakt met commercials, jingles en muziek. In deze aflevering tref je o.a. commercials aan van Fooks, Morgenzon, Studio Fox en Hairpoint. En hiermee geeft deze montage ook een beeld van hoe de spots op Delta Radio er uit knalden. De mix duurt 5 min. dus voor de laadtijd vragen we even geduld. In de mix: Rakkers, Fooks, Div. progr. promo's, Tegelhandel Arnhem, de Morgenzon, Autobedrijf Bulters, Igam, Dancing Bos, Studio Fox en Hairpoint.

 

 
 
 
Jinglemix 14
 

Alle gepubliceerde Delta Jingle's vallen onder © copyright 2006: Top format, Frank Peters Sengers en Gerco Wittenberg (nabewerking website).

De kwaliteit van de jinglemixen is om twee reden laag bewust laag gehouden. Enerzijds om het copyright te waarborgen en anderzijds om de laadtijd te bevorderen.

 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Terugkeren naar de MN home