geschiedenis/deel 1 geschiedenis/deel 19 geschiedenis/deel 18 geschiedenis/deel 17 geschiedenis/deel 16 geschiedenis/deel 13 geschiedenis/deel 12 geschiedenis/deel 11 geschiedenis/deel 20 geschiedenis/deel 15 geschiedenis/deel 7 geschiedenis/deel 8 geschiedenis/deel 9 geschiedenis/deel 10 geschiedenis/deel 14 geschiedenis/deel 6 geschiedenis/deel 5 geschiedenis/deel 4 geschiedenis/deel 3 geschiedenis/inleiding geschiedenis/deel 2

 

 

 
 
  Deel 12
 
Warp Factor 3 - Het Warp Factor pakket maakt in verschillende jingles gebruik van een soort computerstemmetje. Bijvoorbeeld de jingle ‘Muziek zonder flauwekul’ aan het begin van de hieronder geplaatste jinglereeks. Deze techniek heet ‘Sonovox’ en stamt eigenlijk al uit de jaren zestig. De Engelse zeezender Radio London had toen al diverse jingles die destijds door het bedrijf Pams (ook uit Dallas) waren gemaakt. Dat ook de makers van het Warp Factor pakket terug grijpen op dit Sonovox effect is niet zo vreemd: de oprichter van jingleproducent Jam heeft in de nadagen van Pams daar gewerkt en het vak geleerd.
 
Sonovox techniek - De Sonovox techniek werkt met een apparaatje dat de vibratie van de stembanden moduleert (een soort overplaatsen) op een instrument. En zo heeft Peter Frampton in het jaar 1976 een nummer 1 gescoord met de plaat ‘Show me the Way’ waarin ook dit effect te horen was. Hier had hij een buisje in zijn mond welke was verbonden met zijn gitaar waardoor het bekende geluidseffect mogelijk was. Luister hier naar het derde deel van het Warp Factor pakket waarin enkele jingles met het Sonovox effect en verder ook nog enkele fillers.

 

 
 
 
 
Jinglemix 12
 

Alle gepubliceerde Delta Jingle's vallen onder © copyright 2006: Top format, Frank Peters Sengers en Gerco Wittenberg (nabewerking website).

De kwaliteit van de jinglemixen is om twee reden laag bewust laag gehouden. Enerzijds om het copyright te waarborgen en anderzijds om de laadtijd te bevorderen.

 
 
 
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Terugkeren naar de MN home